Image
Image

Mitsubishi Multi klíma

2005-ig a klímagyártók olyan multi klímákat gyártottak amiknek fixen megvolt a kültérihez tartózó beltéri egysége. Ha tetszett ha nem, nem lehetett cserélgetni. Sokszor adódik hogy a nappaliba egy szebb megjelenésű beltéri egységet szeretne a megrendelő a hálószobába pedig jó az olcsóbb is. Ezt a gyártók is felismerték és elkezdték a kültéri egységeket úgy készíteni hogy többféle beltéri egységet is rájuk lehessen kötni.

Több előnye is van ennek a gondolkodás módnak.

  1. A gyártóknak kereskedőknek nem kell ezerféle variációban klímákat gyártani raktározni ezért olcsóbb a rendszer.
  2. A megrendelő szabadabban állíthatja össze milyen beltéri egységeket szeretne látni vagy nem látni. (beépíthető légcsatornás beltéri egység)
  3. A kültéri egységek a névleges teljesítményükhöz képest 30-50%-al nagyobb összteljesítményű beltéri egységet is elfogadnak. Ez azzal az előnnyel jár hogy nem kell nagyobb-drágább kültéri egységet választani, mert nagyon valószínű hogy egy időben minden beltéri egység nem fog maximális teljesítménnyel üzemelni. Hisz a nap körbe jár nem süti minden oldalát az épületnek egyszerre.

A variálásnak ára van! :-) Össze kell variálni a kültéri és beltéri egységeket egy működőképes rendszerré. Ezen leírás nem szeretné azt a terhet az olvasóra hárítani csak a kezdeti lépésekhez kíván segítséget nyújtani. Ha elakadna kérem hívjon vagy írjon a kapcsolat menüben megtalálja az elérhetőségeinket.

A variálást kezdjük azzal hogy mekkora területet szeretnénk hűteni vagy fűteni és ez mennyi helységre oszlik. Egy kis sígitséget itt talál: Mekkora klímát vegyek.Ha ez meg van akkor válaszuk ki a számunka szimpatikus márka kültéri egységét. Ha ez meg van akkor már csak a beltéri egységeket kell kiválasztanunk ami lehet sokféle megjelenésű, de az összteljesítményük nem haladhatja meg a kiválasztott kültéri maximális teljesítményét.

Adatlap letöltése

 

SolarEdge LowRes Logo 283x89 no tagline     ECODAN ZUBADAN MITSUBISHI     

Back to Top