Infra fűtés I.

MIVEL FŰTSEK?


Lassan lecseng a gázprogram első 25 éve és egyre többen gondolkodnak azon, hogy mi lenne a leggazdaságosabb fűtési mód!Ha az otthona fűtési rendszerét kiválasztja számtalan tényezőt kell sorra megvizsgálnia:

- bekerülési költség (Anyag költség ,- munkadíj, -tervezési és üzembe helyezési költsége)

-karbantartási - üzemeltetési költség, és még sorolhatnám a rendszer bekerülési költségeit, de sokkal kevesebben vizsgálják az évente visszatérő karbantartási költségeket.
Pedig kellene!! .
Minden épületnek van hővesztesége, és ezt a külső hatások nagyban tudják befolyásolni. . Fontos tudnia, hogy a fűtési rendszerek többségének a hatékonyságát az épület külső szigetelése 25-30 %-kal is javíthatja! De még itt van a tájolás, a szél és a domborzat ami szintén meghatározó ! Mindezeket figyelembe véve érdemes olyan alternatív fűtési módozatot választani, ami a külső hatásokra kevésbé érzékeny. Ilyen például az infrafűtés, ami az infrasugarak segítségével a tárgyakat, benntartózkodókat melegít át közvetlenül, nem pedig a helyiség levegőjét. Ezzel hatékonyabb is, és a hőérzet, amit biztosít sokkal egyenletesebb. Az infrafűtésnél nem kell attól tartania, hogy a rosszul szigetelt épületből „kifújja” a meleget a jegesen tomboló téli szél! Ragyogó megoldás ha az infrafűtést önálló energiaforrással kombinálja (pl. napelem) az üzemeltetés költsége akár nulla Ft is lehet! A napelemek kiépítésének lehetősége azért is fontos, mert erre időnként állami támogatást, vagy kedvezményes hitelt is igénybe lehet venni, így a beruházás gyorsan megtérül. A gondolkodás során még egy szempontot érdemes figyelembe vennie: Milyen hőérzetet kelt az adott fűtési mód? Az infra fűtés hatására a bőrünk mélyebb rétegekben található receptorok is átmelegszenek, és a nap melegét érezzük az otthonunkban infra sugarakkal. Ezek a sugarak a gyógyászatban alapját képzik a hőterápiának is. A különböző ismertetők szerint az infrasugaras terápiák pozitív hatással vannak a szív és érrendszeri panaszokkal küzdők, a reumás és mozgásszervi fájdalmakkal élők, sőt még az anyagcsere zavarokra is. Az infrafűtés működése közben aktivizálja az emberi szövetekben lévő vízmolekulákat, javítja a vérkeringést, elősegíti az élő szövetek képződését, s javítja a meglévők kondícióját. . Az infravörös hő belső tisztító hatásának következtében a test kimutathatóan könnyebben megszabadul a méreganyagoktól. A bőrfelület 1-2 fokkal történő felmelegedése jótékony hatású, mivel fokozódik a vérellátás, felgyorsul az anyagcsere folyamata, illetve az immunrendszer védekező képessége erősödik. Stressz és görcsoldó hatású, nagyon jó eredményeket értek el a szezonális depresszió kezelésében. Nem keringeti a levegőt

Elektro-szmog mentes termék. Elősegíti a D vitamin termelését! Ez főként a gyermekek esetében fontos! (Természetesen a fűtőtestek nem olyan intenzív sugárzást bocsájtanak ki, mint a gyógyászati célú infrasugárzók, így folyamatos használatuk 100%-ig biztonságos, és önmagában az infrafűtés nem helyettesít semmilyen orvosi terápiát.) Az úgynevezett infrafilmek, szerves anyagból készült fűtőtestek, carbon szálas és elektro-szmog mentes korszerű technológia. Elektromos árammal működtetve (230 V hálózati feszültség) képesek arra, hogy a hőérzetet adó infravörös hullámokat mesterségesen állítsák elő. Ez a hullámhosszúság szemünkkel nem érzékelhető tartományban van, ugyanakkor meleg érzetet kelt. A napenergia jelentős részét is ez teszi ki, ettől érezzük melegnek a napsütést is, és ez az, ami hozzájárul a jó közérzetet megteremtéséhez, és pozitív hatással van az egész szervezetünkre. Az infra panelek és filmek alacsony beruházási költsége mellett könnyű szerelhetőségével és esztétikus megjelenésével harmonikusan illeszthetők a belső terekbe.
Az infravörös hullám 80%-ban a környezetben lévő tárgyakat és 20%-ban a levegőt melegíti fel, így alacsonyabb hőmérsékleten is magasabb hőérzetet képes elérni. Nem használ közvetítő közeget, hanem a környezetben lévő tárgyakat és személyeket melegíti fel közvetlenül, mivel a panelből v. a fűtőfilmből egyenesen és egyenletesen áramlik a hagyományos fűtéssel szemben ! Egy kicsit a mikró hullámú üzemhez lehet hasonlítani az elvet! Meggyőződésem, hogy a jövő fűtése az elektromos lesz! A jelen tudásom szerint ebben a műfajban az infra rendszer /film-panel/ a legkorszerűbb energia felhasználási mód…….ajánlom mindenkinek!.

Forrás : Szumega Vilmos-Facebook

comodo secure seal 76x26 transp

©2020 Smart Solar-Az intelligencia. All Rights Reserved.

estonian flag

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok